Selecteer een pagina
Buitenlandse regeringsleiders en staatshoofden brengen de laatste weken volop een bezoek aan België. Drukke tijden dus voor een gespecialiseerde, ministerieel vergunde bewakingsonderneming zoals DMG. Afgelopen weekend stond DMG klaar voor de komst van de Chinese president Xi Jinping en zijn echtgenote Peng Liyuan. De volledige binnenperimeter van de president was in veilige handen van DMG-Security, zowel in het Sheraton hotel te Brussel als in het Concertgebouw in Brugge waar hij zijn grote Europaspeech bracht. Foto: AFP
 
Sheraton hotel en DMG-team ontvangen Chinese president 
In 2009 was Xi Jinping al te gast in België, toen nog als vicepresident van de Volksrepubliek China, nu als staatshoofd in het kader van zijn Europatrip. Samen met hem waren ook zijn vrouw Peng Liyuan en 200 Chinese zakenpartners van de partij. De Chinese president verbleef van zondag 30 maart tot dinsdag 1 april in het Sheraton Hotel aan de Place Rogier in hartje Brussel. “De hotelketen is een trouwe klant van DMG en op vraag van de Chinese Ambassade kregen we de taak de volledige interne beveiliging van de president te regelen tijdens zijn verblijf in het hotel, onder aansturing van Director of Security Starwood Hotels, Dhr. Daelemans,” legt zaakvoerder van DMG David De Herdt uit. “In samenwerking met de staatsveiligheid en de lokale Brusselse politie die de binnen- en buitenveiligheid garandeerde, hield DMG-Security de volledige binnenperimeter van de Chinese president goed in de gaten.” Een vast team van 22 gediplomeerde DMG-medewerkers stond ‘around the clock’ in voor de veiligheid en bescherming in het Sheraton hotel, voorafgegaan door een intensieve voorbereiding  met alle betrokken partijen.
DMG-Security ook in Brugge paraat
Op 1 april was President Xi Jinping te gast in het Concertgebouw te Brugge, om het Europacollege toe te spreken. Onder de aanwezigen waren ook koning Filip en koningin Mathilde, Premier Di Rupo, Herman van Rompuy en tal van ministers. In het Concertgebouw stond een team van 12 DMG-medewerkers in voor de veiligheid. Hun taken: fysieke bemanning en screening van de aanwezigen. “Voor personaliteiten met een hoog veiligheidsrisico in combinatie met een groot aantal aanwezigen geldt zoals steeds een professionele aanpak op maat. Het DMG Security-team ter plaatse was dan ook uitgerust met eigen screeningmateriaal om de veiligheid van de Chinese president en andere genodigden in het Concertgebouw volgens wens te garanderen,” besluit De Herdt. “De lof- en dankbetuigingen na de succesvolle afloop deden ontzettend deugd. Alles werd mede mogelijk gemaakt dankzij ‘Sheraton Brussels Hotel’ en ‘Mission of the People’s Republic of China to the European Union’, waarvoor onze oprechte dank! Mission completed.”
Share This